Politsei nädalValla uudised

Nädal politseis

15. aprilli keskpäeval teatati, et Rõngu poolt Elvasse sissesõidul on keset sõiduteed ohtlik lahtine kaevuluuk, millest ülesõites kahjustas Volkswageni juht oma masina amorti. Politsei fikseeris sündmuskohal lahtise kaevukaane ning sõidukikahjustused ning andis juhile edasised suunised, kuidas ja kelle poole kahju osas pöörduda. Samal ajal asetas teine korrakaitsja lahtisele kaevule kaane tagasi peale ja märgistas ohtliku koha koonusega. Kuivõrd kaevukaan jäigi logisema võtsid korrakaitsjad ühendust vallavalituse spetsialistiga ning andsid talle info ohtlikust kohast edasi.

14. aprillil kella 16 ajal rahustasid liikluspolitseinikud Elva vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 166. kilomeetril liiklust, kui ühtäkki märkasid korrakaitsjate kohalolust hoolimata üht lubamatult suurel kiirusel lähenevat Fordi. Masinale anti peatumismärguanne ning juhilt uuriti, kuhu ta sedavõrd kiire on. Kiirusmõõteseade näitas mehe madallennu kiiruseks 145 km/h, kuigi teelõigu lubatud maksimaalne oli 90 km/h. Mees mõistis, et eneseõigustuseks puudub igasugune ettekääne ning ta võttis talle osaks saanud süü ning karistuse oma eksimust tunnistades vastu.

13. aprillil kella 16.30 paiku laekus politseile kummastav telefonikõne, kus ilmsete joobetunnustega meesterahvas kurtis valutava näpu üle ning tõdes seejuures, et oli ise kedagi löönud ja seeläbi haiget saanud. Et mehe jutt oli seosetu ja ebaadekvaatne otsustasid Rannu aleviku lähistel patrullinud politseinikud olukorda ja selle üksikasju kontrollima minna. Rannu alevikust Elva teelt leidiski patrull häirekeskusele kõne teinud 18-aastase noormehe, kes oli joobes ega suutnud korrakaitsjatele miskit selgitada. Kedagi teist noormehe juures ei olnud. Et mees meedikute abi ei vajanud, viisid korrakaitsjad ta noormehe edasise ohu vältimiseks pead selgeks magama arestikambrisse.

12. aprilli õhtupoolikul kella 20.20 paiku helistas murelik Poole küla elanik häirekeskusele ning andis teade ühest Elva poole liikuvast vanapapist, kes kahtlaselt taarub ja kes pole kohalik elanik. Teataja vahendas politseinikele oma muret, et äkki võib vanataat teel lonkides ohtu sattuda või üldse ära eksida. Mõnikümmend minutit hiljem leidis politsei kirjeldustele vastava vanahärra tee ääres liikumas. Politseinike sõnul oli ta kaine, ent enesega toimetulekuraskustes, mistõttu selgitas politsei välja tema kodukoha ning aitas 75-aastase mehe koju.

Politseile laekus teade, et 5. aprillil rikuti Nõo Raamatukogu välisseinal olev metallplaat. Vandaalitsemisega tekitatud kahju ulatub arvatavalt 300 euroni. Politsei alustas juhtunu üksikasjade uurimiseks menetlust ning palub seejuures ka kohalike abi. Kui keegi nägi sel päeval Nõo vallavalitsuse juures mingit kahtlast tegutsemist, isikuid või omab muud uurimisele kaasaaitavat infot, siis palutakse sellest teada anda politseiuurija emailile: aita.ambos@politsei.ee.

Ragne Keisk

pressiesindaja

Politsei- ja Piirivalveamet

7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X