Politsei nädalValla uudised

Politseinädal – Politseinikud lõpetasid ulja madallennu maanteel 153 km/h

29. märtsil kella 17 ajal õhtul kontrollisid politseinikud Elva vallas Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maantee 16. kilomeetril autojuhtide sõidukiirust ning peatasid ühe liigsuurel kiirusel kihutanud BMW. Politseinikud fikseerisid masina kiiruseks enam kui 145 km/h, kuigi lõigul oli maksimaalne lubatud kiirus 90 km/h. Masina roolis olnud mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

30. märtsi hommikul kella 9.40 paiku peatasid politseinikud Rannu alevikus Elva teel liikunud Volkswagen Passati, mille kontrollimisel avastasid korrakaitsjad, et auto roolis olnud mees ei olnud oma kolme aastast last autosõiduks nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitanud. Oma lapse ohtu seadnud ning liiklusseaduse nõudeid eiranud mehele määrati karistuseks rahatrahv.

30. märtsi õhtul teatas tähelepanelik inimene politseile, et Nõo valla tanklas on joobes rekkamees, kes manööverdab oma suure ja raske masinaga seal edasi ja tagasi ning võib ühel hetkel sõitu minna. Veel enne kui korrakaitsjad väljakutsele sõitma hakkasid, lahkus ohtliku juhiga Scania veok tanklast ning võttis suuna trassile. Õnneks jõudsid politseinikud kiirelt masinale järele ning peatasid veoki Jõhvi-Tartu-Valga maantee 150. kilomeetril mõned minutid peale teate laekumist. Juhi kontrollimisel ilmnes, et rasket autorongi juhtima asunud mees oli kriminaalses joobes. Ta kõrvaldati juhtimiselt, viidi arestimajja ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlus. Ühes joobes sohvriga reisis veokis kaasa ka napsine sõber, kelle politseinikud ära Tartusse koju viisid. Peatatud raskeveoki edasi toimetamiseks võtsid korrakaitsjad ühendust firma juhiga, kes lubas sobiliku juhi sellele järele saata. Politsei tänab ohtlikust juhist teada andnud inimest, kelle abil õnnestus potentsiaalne surmakutsar kiiresti juhtimiselt kõrvaldada ning mõneks ajaks liiklusest ja kaasliiklejatest isoleerida.

1.aprilli pealelõunal fikseeris Elva vallas patrullinud politseinik ühe kihutava sõiduauto kiiruseks 153 km/h, kuigi antud teelõigul on piirkiirus 90 kilomeetrit tunnis. Politseinikud lõpetasid ulja madallennu maanteel ning uurisid masina roolis olnud mehelt, kuhu tollel sedavõrd kiire oli. Enese õigustuseks või teo selgituseks mehel midagi korrakaitsjatele kosta ei olnud. Raske jalaga mehele määrati karistuseks rahatrahv.

1.aprilli õhtupoolikul kõrvaldasid liikluspolitseinikud Elvas Kirde tänaval juhtimiselt 30-aastase mehe, kes oli istunud oma Mitsubishi rooli omamata selleks vastava kategooria juhtimise õigust. Lisaks tuvastas masina peatanud liikluspolitseinik, et autol puudus ka tehnoülevaatus ja liikluskindlustus. Mitme liiklusseaduse paragrahvi vastu eksinud mehe suhtes alustati menetlust.

****

Alates aprillist muutuvad PPA teeninduste lahtiolekuajad

Alates 1. aprillist on PPA teenindused iga kuu viimasel neljapäeval avatud pool päeva.

“Teeninduste lahtiolekuaegade muutmine tuleneb üheltpoolt sellest, et märtsikuuga lõpeb teenindussaalides tavapärasest kordi suurem tunglemine, mis oli valdavalt seotud peatatud sertifikaatide uuendamisvajadusega. Teisalt tingis selle asjaolu, et vabaneva pooliku päeva arvelt avaneb klienditeenindajatel võimalus sisemiseks infovahetuseks, koosolekute ja koolituste läbiviibiseks, arhiivide korrastamiseks, dokumentide hävitamiseks ja paljuks muuks kasulikuks, mis aitab meie spetsialistidel vastutusrikkal tööl jätkuvalt rõõmsad ja professionaalsed püsida,” selgitas Lõuna prefektuuri teenindustalituse juhataja Angela Kahar.

Ta lisas, et teeninduste lahtiolekuaegade muutmisel ning lühendatud päeva väljavalimisel võeti aluseks eeskätt teeninduste külastatavuse statistika. “Õhtuse teenindusaja lühendamise otsustamisel jälgisime külastusaegade statistikat. See näitab, et kõige populaarsem külastusaeg jääb pea kõigis teenindustes päeva esimesse poolde. Pealelõunast alates hakkab teenindust külastavate inimeste arv märgatavalt langema. Ka lühendatud päeva valimisel lähtusime kliendivoogudest. Nimelt on enim külastajaid teenindustes just töönädala alguses ja ka nädala viimasel tööpäeval, seega oli nädala neljas päev teeninduse varasemaks sulgemiseks parim valik võimalikest,” rääkis Kahar.

Teenindustalituse juhataja loodab, et kõik külastajad leivad teeninduste lahtiolekuaegade sees endale sobiva aja vajaliku dokumendi taotlemiseks ning väärtusliku aja kokkuhoiu mõttes on kasulik külastusaeg eelnevalt internetis broneerida. Broneeringuga valite endale sobiva aja ja koha dokumendi taotlemiseks ja kättesaamiseks. Samuti välistate sellega võimaluse, et tuleb kohapeal oodata teeninduskorda, kui külastajaid peaks korraga rohkem olema. Ainukest kohustuslikku isikut tõendavat dokumenti ehk ID-kaarti on võimalik taotleda ka näiteks elektroonselt e-teeninduses. Täpsem info on kättesaadav politsei veebilehel www.politsei.ee.

Lõuna prefektuuri teenindused Tartus, Jõgeval, Põlvas, Valgas, Viljandis ja Võrus on avatud esmaspäevast reedeni kell 9-17. Väljaarvatud iga kuu viimane neljapäev, mil kliente oodatakse ajavahemikus kell 9-12.

Ragne Keisk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet
7308850 / 59125457

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X