KultuurSportValla uudised

Joogakoolitus sel laupäeval Elvas

Eesoleval laupäeval, 7.aprillil toimub Elvas Tartumaa Tervisespordikeskuses joogakoolitus. See ei ole tegelikult esimene kord, kui Isvara Joogakooli kaunis eestvedaja Karolin Tsarski Lõuna-Eestisse tuleb. Kaks aastat tagasi tuuritas samuti Karolin oma meeskonnaga mööda Eestimaad. Toona toimus üritus lisaks teistele valdadele ka Nõo Spordihoones, kus veedeti koos kaks toredat päeva, mille vältel andis Karolin edasi oma teadmisi ja praktilisi harjutusi keha ning meele jaoks. Joogatuuri eesmärk oli tuua kvaliteetne, autentne ning põnev joogaharidus Eestimaa väiksematesse valdadesse ja linnadesse – ehk Sulle koju kätte. Ja see tal ka õnnestus! Nüüd teeme seda taas.

Kaks aastat on möödas ja mõtlesime Karoliniga, et mis oleks veel parem, kui võtta kevad vastu tervitades päikese väljatulemist oma pesast ning anda oma hingele ja kehale üks kosutav päev täis joogafilosoofiat ja -praktikat.

Kes või mis on Isvara joogakool?

Isvara Joogakool on ainulaadne joogakool Eestis, mis pakub õpilastele põhjalikku joogaprogrammi, seda alati koos teooriaga, mis tugineb iidsetele ja autentsetele joogatekstidele. Nende õpetused põhinevad Swami Vivekananda Saraswati kokku pandud joogaprogrammil, kellel on sealhulgas ka elektroonikainseneri magistrikraad, mistõttu on ta oma õpetustele joogateadusest lähenenud teaduslikult.

Isvara Joogakooli õpetajad on kõik läbinud 500-tunnise joogaõpetajate koolituse ning omavad joogaõpetaja sertifikaati, mida tunnustavad nii Yoga Allience kui ka Rahvusvaheline Joogaföderatsioon IYF.

Mida annab inimesele jooga ja miks võiks kaaluda selle teadusega tutvumist? 

Isvara joogakooli õpetaja Karolini sõnul on jooga näol tegu sügava enesearengusüsteemiga, mis on kõikehõlmav. See tähendab, et ükskõik, mis valdkonnas elus soovitakse areneda, joogal on selleks pakkuda tehnikaid ja teadmisi. See, kuidas ja milleks keegi joogat kasutab, on juba isiklik valik. Näiteks on joogal sügavad tervendavad mõjud väga paljudele haigustele. Samas saab kasutada joogat ka emotsionaalse tasakaalu saavutamiseks või arendada endas hoopis mõnd isikuomadust. Keda huvitavad paranormaalsed võimed, saab ka neid läbi joogapraktikate arendada. 

“Jooga algseks eesmärgiks oli inimese jõudmine oma evolutsiooni tippu ehk saavutaks ajupotentsiaali maksimaalse kasutuse. Meil on ajus üle 100 miljardi ajuraku, mille teadaolev ühenduste arv on suurem kui teadaolevate aatomite arv universumis. Milline potentsiaal! Enamus täiskasvanute inimeste meele kasutus ei erine suuresti laste meele kasutusest, kuna me ei pööra oma meele treeningule tähelepanu. Meele keskendumist on meil vaja aga igas eluvaldkonnas, et saavutada soovitud eesmärk. Olgu selleks muusika, sport, raha teenimine, peresuhted või eneseareng. Seega on joogapraktika põhiliseks võtmesõnaks meeletreening, kuna kõik algab meie enda piiritletud või piiramata mõtetest,” rääkis Karolin. 

Enamjaolt on levinud arusaam, et jooga kätkeb endas mati peal vaikuses istumist ja sõna “om” väljendamist. Karolin lükkab selle väite ümber meeldiva kergusega. “Jooga ei võrdu mati peal erinevate venituspooside võtmist. Joogas võib kasutada kehaasendeid kui tööriistu, et tegeleda oma meele kontrollimisega ja seeläbi edu saavutamisega soovitud valdkonnas.”

Henry Ford on öelnud: „Kas sa usud, et sa suudad, või sa ei usu, et sa suudad – sul on mõlemal juhul õigus.“  Unistamine ja ettekujutamine ei vii meid soovitud tulemuseni, meil on vaja kontrollitud meele kasutamist ja suunamist ning meele treenimist, et reaalselt ellu muudatusi tuua ja soove täita. Olgu need füüsilisel, emotsionaalsel või mentaalsel tasandil. Selleks annabki jooga teadmisi – teadmisi inimesest, universumist, nende omavahelisest suhtest ning lõpututest võimalustest enesearenguks.

Meie Isvara Joogakooliga kutsume kõiki joogasõpru astuma esimese sammu oma sügaval enesearengu teekonnal ning osalema Elvas joogahariduse kursusel, mille jooksul tutvume enamuse põhitõdedega, mis baseeruvad autentsetel Tiibeti ja India tantristlikel tekstidel. 

Õpetusi edastab Isvara Joogakooli õpetaja Karolin Tsarski. Liitu mõnusa joogapäevaga 7. aprillil 9.30-17.00 Tartumaa Tervisespordikeskuses Elva külje all. 

Registreerumine ja rohkem infot FB ürituse all: https://www.facebook.com/events/978526742299709/

Kohtumiseni laupäeval!

Kaidi Koppel
asjaarmastaja
tel: 5340 2828

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X