Politsei nädalValla uudised

Politseinädal

27. märtsil teatati politseile Jõhvi-Tartu-Valga maantee 158. kilomeetril läbi Vissi küla kihutanud Läti numbrimärgiga Subarust, mis ülisuurel kiirusel ohtlikke möödasõite sooritab. Politsei peatas Tartu suunas liikunud sõiduauto ning vestles selle roolis olnud 34-aastase mehega. Politsei tuvastas, et juht oli kaine ning omas juhtimisõigust. Ta võttis talle kaasliiklejate poolt süüks pandud kihutamise ja sobimatud manöövrid omaks, mõistis oma teguviisi ohtlikkust ja kaasneda võivaid raskeid tagajärgi ning lubas edasi seaduskuuleka liikleja kombel liikuda.

23. märtsil õhtul peale kella 21 teatati politseile Suure-Rakke külas ringi kihutavast numbrimärkideta Škodast. Teataja sõnul kihutavad autoga ringi noored, kes võivad olla joobes. Teatele reageerinud korrakaitsjad leidsid auto mõnikümmend minutit peale info laekumist ühelt põllult mahajäetuna. Kedagi selle lähistelt leida ei õnnestunud. Politsei teisaldas auto edasise ohu vältimiseks Tartu linna parklasse ning selgitab alustatud menetluses, kes masinat juhtis ning mis põhjusel see põllule maha jäeti.

23. märtsil kella 17 ajal õhtul kontrollisid politseinikud Elva vallas Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maantee 19. kilomeetril autojuhtide sõidukiirust ning peatasid ühe liigsuurel kiirusel kihutanud Audi. Politseinikud fikseerisid Audi kiiruseks enam kui 160 km/h, kuigi lõigul oli maksimaalne lubatud kiirus 90 km/h. Masina roolis olnud mehe suhtes alustati väärteomenetlus.

22. märtsil kella 15 ajal teatati politseile Jõhvi-Tartu-Valga maantee 156. kilomeetril liikuvast kahtlasest Läti numbrimärgiga sõiduautost BMW, mis pidevalt aeglustab, siis kiirendab, kord kaldub teepervele ja siis sõidab üle ohutussaare. Joobekahtlusega juhist teada saanuna kiirustas patrull trassile ning peats Valga suunas liikuva masina Vissi külas. Juhi kontrollimisel politsei mingeid rikkumisi ei tuvastanud, ta oli kaine ning omas juhtimisõigust. Küll aga põhjendas mees oma ebaühtlast sõidukiirust palavikulise haigusega, mistõttu võis tähelepanu ajuti hajuda. Politsei uuris, ehk on mehel tarvis meedikute abi, ent sellest mees keeldus ning värskes õhus virgununa lubas ohutult lähedalasuva sihtkohani sõita.

Politsei tuleb juhtidele meelde, et rooli istutaks ainult puhanud pea ja korras tervisega. Sõidu ajal on äärmiselt oluline juhi keskendumine, mis väsinuna või haigusest tingituna on tunduvalt raskendatud ning sel põhjusel peaks juht enne rooli istumist alati veenduma, et on täie tervise juures või piisavalt puhanud jõudmaks turvaliselt sihtkohta. Vähenenud keskendumisvõime ja reaktsioonikiiruse tõttu võib väsinud ja haiget juhti mõneti võrrelda ka alkoholi tarvitanud juhiga, mistõttu lõpevad taolises seisus juhi põhjustatud liiklusõnnetused sageli tõsiste vigastustega, sest juhi hilise reaktsiooni või selle puudumise tõttu on keeruline õnnetust vältida. Vähimagi väsimusilmingu või terviserikke korral tuleks oma sõiduvahend ohutult tee ääres või vastaval puhkealal peatada ning juhil võtta omale aega puhkamiseks või enese värskendamiseks

21. märtsi õhtupoolikul kella 17.30 paiku sai politsei teate Elva vallas Kaimi külas ringi hulkuvast suurest hundikoerast. Et koer oli sõbralik, siis püüdis teataja ise koera kinni. Ühes korrakaitsjate ning loomapüüdjatega selgitati välja looma omanik, kellele loom siis manitsuste saatel üle anti. Koera omanik lubas lemmiku keti üle kontrollida veendumaks, et koer enam külavahele ringi jooksma ei pääseks.

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X