ArvamusKogukondKohalik VõimValla uudised

Are Altraja: Tselluloositehas Elva valda ei sobi!

Täna ilmunud Maalehes avaldatud arvamuses on Elva Vallavolikogu esimees teinud Elvale kui puhkepiirkonnale olulist mainekahju ning võiks kaaluda tagasiastumist, arvab Elvast pärit ettevõtja Are Altraja.

“Nii oleks loomulik, et sellise tehase puhul (planeeritav tselluloositehas – toim.) peaks Elva valla elanikud midagi vastu saama oma elukvaliteedi parandamiseks, kas siis maksude kaudu või otse ettevõtja investeeringutega taristusse. Ootame huviga, kas ja millal Elva valla poole pöördutakse” – nõnda võib lugeda tänase Maalehe veergudelt Elva Vallavolikogu esimehe Maano Koemetsa kommentaariks tselluloositehase võimaliku rajamise kohta Elva valda.

Selle ütlusega on Elva valla kõrgeim esindaja andnud rohelise tule läbirääkimiste alustamiseks tselluloositehase rajamiseks Elva valla piiridesse. Tundub, et volikogu esimees ei mõista, et meil on suvituslinn ja -piirkond – juba vallavolikogu esimene selline lause töötab meie piirkonna imagole vastu! Ning volikogu esimees on lühikese kommentaariga lõhkunud päris paljude inimeste aastatepikkust panustamist Elva kui puhkepiirkonna taaselustamisse.

Näiteks Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ütles võrdluseks, et “kuurortlinnana tuntud Pärnu peab eriti hoolikalt jälgima, et kavandatavad tööstusettevõtted linna sobiks ja puhkemajanduse arendamisega vastuollu ei läheks”. Elva valla esindaja oleks võinud olla veel kraad vingem ja kangem puhkepiirkonda ja puhast loodust tähtsustamaks. Oleks olnud ju suurepärane võimalus öelda, et Elva vald ja regioon on suvitus- ning puhkepiirkond (oleks olnud vägev reklaam ja õige steitment!!) ja meie EI OOTA ISEGI ET KEEGI MEIEGA KONTAKTEERUKS!

Sellise lause pärast, mis viitas, et Elva ootab vastavaid läbirääkimisi, võiks esimees tagasi astuda või tuleks vallavolikogu esimehele umbusaldust avaldada! Volikogu esimees ei mõista piirkondlikku identiteeti – esitatud laused näitavad, et ta ei tea ikka üldse, kus ta asub, mida teeb ja kes ta on.

Are Altraja
Vallavolikogu Arengu- ja Planeeringukomisjoni liige

 

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.
Back to top button
Close
X