ArvamusKohalik Võim

Volikogu esimehe kommentaar

Vallavanema ja vallavalitsuse liikmete töötasudest ja hüvitistest

Vallavanema ja vallavalitsuse töötasud ja hüvitised kinnitas volikogu 7. novembril 2017. Fraktsioon Elvamaa Esimesed esitas äsja volikogule töötasusid ja hüvitisi vähendavad eelnõud, mis tulevad arutluse alla nii rahanduskomisjonis kui ka volikogu istungil. Volikogus on 29 liiget ja senine praktika on näidanud, et hääletustel ei ole alati tegemist koalitsiooni ja opositsiooni vahelise jõukatsumisega. Nii näiteks sai vallavanema töötasu määramine oluliselt ulatuslikuma toetuse (23 häält), kui Reformierakonna, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsiooni jõud (16 häält).

Töötasude määramisel on aluseks võetud mitmeid erinevaid asjaolusid. Eelkõige seda, et uue valla juhtimisel ei võetud üle valmis lahendusi, vaid see tuleb juhtidel luua. Vallavalitsuse liikmetel ja vallavanemal tuleb uue valla ülesehitamisel kanda erilist vastutust. Tööaeg ei ole piiratud ja vastutus on personaalne, sest valdkonnad on vallavalitsuses ära jagatud.

Lisaks sellele on nimetatud töötasud kehtivad neljaks aastaks, neid ei vaadata jooksvalt üle, nendes on sees ka motiveeriv aspekt. Kehtestatud töötasudele ei lisandu järgnevatel aastatel preemiad, lisatasusid ega tulemustasusid. Töötasud ei ole ka võrreldes teiste omavalitsustega kuidagi eriliselt kõrgemad ning juhtide töötasud on varasema haldusreformieelsete juhtimiskuludega võrreldes vähenenud.

Vallavalitsus on oma tööd seni teinud töötasu vääriliselt ja tasude nii ulatuslikuks ümbervaatamiseks ei ole põhjust. Samas tuleb tunnustada fraktsiooni Elvamaa Esimesed soovi vahendeid kokku hoida. Eelnõu arutamine toimub rahanduskomisjonis ja lõpliku seisukoha langetab volikogu 26. märtsi istungil.

Maano Koemets
Volikogu esimees

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X