Politsei nädal

Politseinädal 48

Tartumaa piirkonnapolitseinik Jaana Toode:

„Nädal oli taaskord rahulik ja laekunud väljakutsed olid korrakaitsjatele tavapärased. Enim väljakutseid oli sel perioodil seotud talve ja lume saabumisega. 5. detsembri õhtul sagenesid Lõuna-Eestis teated teelt välja sõitudest, tagant otsa sõitudest ning ristmikule libisemistest. Neid jagus üksjagu ka Elva ja Nõo kanti. Õnneks ei olnud neist ükski sedavõrd raske, et mõni inimene oleks viga saanud.

Kuivõrd talv on alles alanud ja loodetavasti kestavad kenad talveilmad vähemalt terve jõulukuu, siis soovitan igal juhil enne liiklusesse sukeldumist jälgida oma sõiduki käitumist lume ja libedaga. Kui tekib kahtlus, et tee on libe, oleks targem autoga korraks tee äärde seisma jääda ja oma jalaga järgi proovida. Turvaliseks liiklemiseks ja avariide vältimiseks tuleb sõidukijuhtidel kohandada oma sõidumaneeri praegustele ilma- ja teeoludele vastavaks. Sõidukiirus olgu pigem madalam, pikivahe piisavam ja äkilisemad manöövrid tuleks üldse ära jätta. Üksjagu õnnetusi aitab ära hoida ka piisava ajavaru ja kannatlikkuse olemasolu, mõistlikkus ja kaasliiklejatega arvestamine, puhtad autoklaasid ja puhastatud tuled. Info libedatest teelõikudest tuleb edastada maanteeinfokeskusele telefonil 1510.

Mõned juhtumid möödunud nädalast:

6. detsembril kella 18 ajal saabus teade Elva vallast, et tee ääres kraavis on Škoda, mille uksed lahti ja inimesi lähedal ei ole. Omanik telefonile ei vastanud.
2. detsembril teatati, et öö jooksul murti Elvas J. Kärneri tänaval sisse eramu kõrvalhoonesse, kust varastati jalgratas, kaks mootorsaagi ja tööriistakohver. Kahju on umbes 2500 eurot.
1.detsembril kella 17.00 ajal juhtus liiklusõnnetus Elvas Puiestee ja Jaani tn ristmikul, kus 39-aastane naine sooritas sõiduautoga Mercedes-Benz vasakpööret ja sõitis otsa reguleerimata ülekäigurajal teed ületanud 74-aastasele naisele. Jalakäija toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi.
29. novembril teatati, et Elva vallas Vahessaare külas varastati talu õuel paiknevast mesilastarust raamid koos kärgedega, mesilaspere ja talvemesi. Kahju on 350 eurot.

Ragne Keisk
pressiesindaja
Politsei- ja Piirivalveamet

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X