Toimetaja veerg

TOIMETAJA VEERG: novembrist detsembrisse!

Alanud nädal viib meid sujuvalt  novembrist detsembrisse. Enne kui seda  ajalõiku pisut valgustada, meenutame kahte asja. Esiteks, et on täitunud täpselt aasta, kui  Elva linn sai üle-eestilisel turunduskonkursil tiitli Digitegu 2016. Konkureeris 70 tööd. Tänase vallakeskuse  tõi võidule siia elama asumise kampaania „Elva – armastus kogu eluks!“

Teiseks – oleme lugejale võlgu ka teate  käesoleva ajalehe väljalaskja MTÜ Elva Elama aastakoosolekust, kus võeti kokku kahe aastaga tehtu ja seati samme tulevikku.  Ühing sai koosolekul  viis uut liiget.

MTÜ  tegudest on lugeja kindlasti kõige rohkem meelde jätnud ajalooraamatu „Elva  ajast  aega“ ilmutamise ja  purskkaevu taastamise raudteejaama esisel. Märkimist väärib ka uue söögikoha avamine raudteemajas. See on õdus koht, mis kajastab fotodel ja piltides ka Elva vanemat aega ning näitab täna külastajatele linna uusimaid kunstiteoseid – lõppeval kuul Elvasse jõudnud Robert Suvi maali „Paisjärv“ ning sama autori kaunist vitraaži. Peamine on see, et hoone on olulises osas kasutuses ja hooldatud. Kunagisest raudteelaste meeskonnaruumist on saanud kiirtoidu paviljon.

Suvel uurisime ka 1960.aastatel populaarseks  kontserdi- ja tantsuplatsiks olnud Kõlakoja asupaika Supelranna parkmetsas. Kultuuriobjekti vundament on säilinud haruldaselt hästi,  kuid seoses parkmetsale kehtestatud looduslkaitseliste eritingimustega pidime selle objekti taastamisest loobuma. Sihiks on rajada lähitulevikus  kaasaegne kõlakoda Arbi järve kaldale,  Noortemaja ja järveranna vahele. Eesmärk on võõrustada kultuuriüritusi  auditooriumiga alla 100-200 vaataja-kuulaja. Suurem  publik jäägu  lauluväljaku päralt. MTÜ sai uue kolmeliikmelise juhatuse, millesse kuuluvad  Toomas Laatsit, Aivo Johanson ja Martti Tammaru.

Koosolekul nenditi, et e-ajaleht Elva Elu on elujõudu kogumas (tänaseks on möödas  alles üks kuu ja üks nädal  lehe ellukutsumisest) ning selle asutamine vale tegu ei olnud. Muidugi nõuab iga asi sisseelamist ja harjutamist ning muidugi elanikkonna toetust. Pea lõpuni on jõudnud ühingu kontoriruumide remont ja sisseseadmine kunagise Elva Leivakombinaadi hoones Arbimäel.

Täna on uudiste uudiseks vallavolikogu istung, kus võetakse vastu väga olulised otsused valla 15000lise elanikkonna edasiseks suhtlemiseks kohaliku administratsiooniga – vallavalitsusele kinnitatakse põhimäärus ja struktuur.

Üleskutse: 10.detsembril otsustasid MTÜ Elva Elama  liikmed maha pidada järjekordsed talgud. Pakutud objektidest sai rohkem hääli Peedu supelranna võsalõikus. Osavõttu kaalub ka MTÜ Elva Puuetega Inimeste Ühing. Ootame kõiki 10.detsembril kella 10ks Peedu supluskohta võsa lõikama!

Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X