Elva linnNoored

Elva Gümnaasiumis toimus Valikainete laat

8. novembril toimus Elva Gümnaasiumis valikainete laat. Gümnaasiumi õpilased said valida mitmeid varasematel aastatel pakutud aineid, valikus oli aga ka kursuseid, mida esitleti esmakordselt. Tore, et mitmed kursuseid pakuti välja kogukonna inimeste poolt. Laadalt oli järgmiseks poolaastaks võimalik valida viieteistkümne õppeaine hulgast, pakkumises oli nii praktilisi kui akadeemilisemaid valikaineid. Täiesti uued valikud olid “turul” kunstnik Anni Irsi poolt pakutud “Kristallvaigu tehnika”, samuti Elva ehitusspetsialisti Jaanika Saare “Sisearhitektuur”. Kohalik pastor Peeter Tamm pakkus välja aine “Elu suured küsimused”. Esindatud olid juba varasemalt Elva gümnaasiumiga koostööd teinud ja selgi korral populaarseks osutnud Autosõit OÜ. Riigiteaduste üliõpilane Egert Hainla oli valmis läbi viima väitluse kursust. Ka Elva Gümnaasiumi õpetajate ridadest tuli sellel korral uuemaid pakkumisi- arendus- ja noorsootöö juht Tiina Lauri pakkus välja valikaine “Projektikirjutamine” ning direktor Tarmo Post kursuse õpilasfirma loomisest. Täiesti uued valikud olid laadal ka õpetaja Boris Veizeneni kursus Vene kultuurist ning õpetaja Johannes Musta programmeerimise kursus.

Rõõmsat elevust tekitas õpetajate Janno Mäeotsa ja Kaja Kalmuse eksperimentaalfüüsika kursuse tutvustus koos teadusteatriga. Piirkonna ajalugu tutvustav kursus “Elva ajast aega” oli välja pakutud õpetaja Tiit Ustavi poolt. Kätlin Tatar, kes on juba eelmisel aastal gümnaasiumiastmes draamakursust läbi viinud, pakkus kursust seekord lisaks humanitaarsuuna õpilastele valikuna ka reaal- ja kodanikukaitse õppesuundadele. Õpetajad Tiiu Ruus ja Reet Ollino olid valmis läbi viima saksa reisikeele kursust ning kodunduse kursust.
Läbirääkimised valikainete osas olid veel mitme tegijaga, paraku ei õnnestunud neil seekord laadale tulla. Loodame, et järgmisel aastal laieneb valikainete osa veelgi. Suur tänu kõigile laadal osalenud õpetajatele ja kogukonna inimestele!

Eve Saumets
Elva Gümnaasiumi 7.-12. klasside õppejuht

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X