ArvamusKohalik Võim

KRISTEL ILVES: Endised vallajuhid, palun mõelge mida hüvitisega peale hakkate!

Kurb, et meie haldusreformi taga mängis olulist rolli raha. Huvitav, kas vallavanematele ja volikogu esimeestele lubatud aastapalgasuurune hüvitis käivitaski ühinemise?

7.novembril aset leidnud Elva valla volikogu istungil määrati ühinenud omavalitsuste endistele juhtidele väga kopsakad hüvitised. Antud hüvitis oli riigi poolt ette nähtud vallavanematele ja volikogu esimeestele haldusreformi läbiviimise eest. Minu jaoks on see hüvitise teema olnud haldusreformi algusest saadik vastuvõetamatu. Leian, et vallavanema ja volikogu esimehe amet see, mille volikogu annab ja võtab. Kui inimene on valmis võtma vastutuse ja asuma vallavanema ülesannetesse, siis on ta ka teadlik sellest, et nelja aasta pärast olukord muutub. Oma töö eest on iga kuu saadud palka, kas tõesti on vaja veel mingit hüvitist?

Sotsiaaltöötajana näen, et meie riigis on liiga palju kohti, kus raha napib, mistõttu ei saa ma antud priiskamisest aru. Meil on olukord, kus kolmeaastased tõsise kõnehilisusega lapsed on rehabilitatsiooniteenuse aastapikkuses järjekorras, et saada logopeedilist abi. Valdkondi, mis vajaksid lisarahastust on palju, kuid meie riigis kingitakse ainuüksi Elva valla endistele juhtidele üle 130 000€.

Loomulikult tõi haldusreformi ettevalmistamine vallavanemale ja volikoguesimehele väga palju lisatööd, kuid aastane hüvitis on selle eest küll palju. Lisaks ei tohiks ära unustada vallamajade tublisid ametnikke, kes samuti said väga palju lisatööd, kuid mitte riikliku ühekordset hüvitist. Ebavõrdne on selle juures see, et hüvitist saavad ka need, kes on ainult viimased kuud ametis olnud, kui suur töö haldusreformi nimel on juba eelnevate juhtide poolt ära tehtud.

Volikogu istungil tegin hüvitisesaajatele ettepaneku mõelda heategevusele kui ei osata midagi sellise rahahunnikuga peale hakata. Usun, et 11 400€ või 21 590€ mõned tuhanded annetada ei tohiks väga palju liiga teha. Kindlasti oleks meie oma valla hooldekodud, perekodu, huvikoolid, lasteaiad ja koolid väga õnnelikud, kui saaksid mõne ilusa annetuse! Jõulud on tulekul ja käes on hoolimise aeg!

Kristel Ilves
Elva valla volikogu liige

Sildid
Näita rohkem

Kalju Hook

ajaloolane, ajakirjanik ja tõlk. Töötanud Pärnu Raadios, Õhtulehes, Rahvalehes ja Pärnu Ekspressis. Kaastööd teinud Eesti Raadiole ja Elva Postipoisile.
Back to top button
Close
X