Valla uudised

MOODUSTUV ELVA VALD: Kaartide ümbertegemisel käib kibe töö

Inimene õnneks ei hooma, mida kõike mõni  sündmus või protsess endaga kaasa toob.  Kõigepealt – mida kulukat. Ja ega seda väga vaja olegi. Aga ikkagi.

Suur tänu Äripäeva reporter Tanel Saarmannile, kes haldusreformi ühe olulise tahu laupäevases ajalehes ära tõi. Jutt on tuhandetest Eesti administratiivsetest maakaartidest, mis nüüd enam tõtt ei näitagi.

Eakad elvalased peaksid mäletama, et Elvas asus kunagi ettevõte, mida rahvas kutsus lihtsalt EPTks. Selle hiljem väga soliidse ettevõtte algrakukene oli Rannu masina-traktorijaam, mis tegelikult asus Elvas, Soonbergi töökojas. Kuni jaamast EPT sai ja siis veel edasigi vahetati ettevõtte nimetust ühtekokku 8 korda!

Toona oli inimestele muidugi kama kaks, et kaheksa korda tuli uuesti trükkida ka meeletu hulk plankette. Seda tehti muidugi riigi kulul. Kujutage ette, kui seda pidanuks tegema eraettevõtja!

Praegu on Eestis üleöö jäänud 183 valla ja 30 omavalitsusliku linna asemele 64 valda ja 15 linna. Muutunud on  ja muutuvad veelgi Eestimaa kaardil omavalitsuste,  küla- ja asuminimed ning  isegi maakondade piirid.

Kui kusagil seniseid kaarte veel hoiul on, siis pole seegi odav töö, et kõik need utiili toimetada.

Maa-amet teeb oma tööd, aga lihtsurelik tahab ka õiget kaarti saada. Seda on lubanud pakkuda Regio OÜ, kus osanikeks on muide meie praegune president ja kunagine peaminister Mart Laar.

Kaardimeistrid Regiost lubavad uut atlast kevadeks. Aga siis saab olema uhke küll näha Elva valda hõlmamas Võrtsu äärset ala Väike-Emajõest kuni Suur-Emajõeni välja!

Sildid
Näita rohkem

Elva Elu

Panime lehele nimeks Elva Elu. Kunagise paberlehe auks, mis ilmus Elvas aastatel 1932-1937 ja ka 1960.aastate algul. Püüame selle sõnumitooja mälestust hoida tänapäeval aus ja väärikuses edasi.

Sarnased artiklid

Back to top button
Close
X