Toimetaja veerg

NÄDALA AVASÕNA TOIMETAJALT: NÄDAL RAHUAEGA

Seljataga on tõesti üle hulga aja rahumeelne nädal. Valimiste järel.
Kohalike valimiste propaganda pani nii mõnigi kord õlgu kehitama.
Kõigepealt tuli valimiseelne šõu üks ühele välja nagu oleks tegu riigikogu valimistega. Inimene pidi visalt iseendale meenutama, et riigikogu liige, minister ja isegi europarlamendi saadik ei tule Kapa-Kohila komisjonides päevaprobleeme uurima ega järelikult ka volikogu istungitel oma valijate huvide eest rinnaga seisma.
Meenutajaid väga palju ei olnud.
Kohalike murede lahendamisest ei kavatsenudki kandidaadid riigiteles või kohalikus seitungis rahvaga rääkida. Oli vaid tarkade ja ilusate pildiparaad.

Kõige naljakam oli ühe vähemmaineka erakonna valimispropaganda, mille ainus sõnum oli rünnata korruptsiooni. Nagu see oleks alles eile meie elumaastikule tekkinud. Kõige agaram „paljastaja“ kuulus ise mõnda aega ja mitte väga ammu võimsa jõustruktuuri etteotsa. Ju siis sealt eesotsast korruptsiooni näha ei olnud.

Meil olid taaskord isikuvalimised. Valiti tuntud ja meeldivaid inimesi. Või inimesi, kellele oli valija arvates liiga tehtud. Kaasatundjad korraldasid protestivalimised. Kõik muu oli teisejärguline.
Huvitav oli see, et paljud kandidaadid olid ju vahetult linna- ja vallajuhtide seast ette astunud, aga ka neil oli ümmargune jutt.
Nüüd on valitutel järg uues vallas vastutus omavahel ära jagada. Võib-olla see juhtub juba täna.

Laseme sel rahulikult sündida. Hoiame aga pöialt, et ei juhtuks nii, nagu eelmine kord Elvas, kui paar volinikku muutusid oma häältega kaalukeeleks, mis võis koalitsioone kukutada kasvõi iga päev. Lihtsalt astudes koalitsioonist välja.
Hetkel seda hirmu ei ole – Elva vallas kavatsetakse valitseda kolme parteiga.

Meil, selle lehe tegijatel, oli aga reedel stardipäev. Südamest tänu kõigile lugejatele – juba esimesel päeval kogunes 1000 uudistajat!
Suur tänu neile, kes läkitasid oma edusoovid e-kirjade ja FB vaheldusel.

Aga palve on kõigile lugejatele ka. Sisurikkaks ja huvitavaks saame lehe kujundada ainult üheskoos. Lehetegemistandril päris kindlasti paar mõõgameest maleva vastu ei saa.
Piisab kasvõi sellest, kui läkitate meile küsimusi, millele vastuse saamine teid huvitab.
Rahulikku uut nädalat!

Pane oma mõtted, arvamused ja probleemikirjeldused paberile, siis meilile ja saada: info@elvaelu.ee
Või helista: 534 40 626 – Kalju

Sildid
Näita rohkem

Kalju Hook

ajaloolane, ajakirjanik ja tõlk. Töötanud Pärnu Raadios, Õhtulehes, Rahvalehes ja Pärnu Ekspressis. Kaastööd teinud Eesti Raadiole ja Elva Postipoisile.

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks
Close
Back to top button
Close
X