Waksal Ekspress - Elva Tänavagurmee
Elva linnKogukondKultuur

Meie inimestest läbi podcasti.

Foto: Ragnar Vutt – kaader.ee

Palju on räägitud sellest, et peame Elvat rohkem nähtavaks tegema. Olen sama meelt, kuid mitte alati. Nimelt seda ei peaks tegema seoses mõne konflikti või skandaaliga. See jätab halva maigu. Kuuuurija ei ole kanal, mille kaudu kuulsust hankida.

Elvas on palju suurepäraseid inimesi.
On ka selliseid, kes annavad Elvale rohkem, kui vastu saavad. Nad on või olid seotud kindla valdkonna edendamisega ja on muutnud sellega Elva rohkem tuntuks – olgu see siis kultuur, sport või mõni muu eluala. Linnarahvas austab ja armastab neid, kuid meil eestlastel on kombeks, et me ei kiida üksteist piisavalt. Pigem oleme tunnustamisega pisut kitsidki.

Võidusamba projekti üks autor ning PlanetOS asutaja Rainer Sternfeld on algatanud EV100 raames audiosarja „Globaalsed eestlased“. Sari räägib meie hõimukaaslastest, kes on edukad rahvusvahelisel areenil.
Soovitan kõigil seda sarja SoundCloudi kaudu kuulama hakata, mis on väga väärtuslik info ja veel täiesti tasuta saadaval!
Personaalselt julgen soovitada kosmose-ettevõtja Erika Ilvese lugu ja e-residentsuse kaasautori Taavi Kotka intervjuud. Kindlasti on midagi kõrva taha panna Toomas-Hendrik Ilveselt või ka Peruus vihmametsade vett ärivalt Katrin Kalmurannalt.

Mida lugeja arvab? Kas me ei võiks samalaadset audiosarja rakendada, et tutvustada just elvalasi?
Sellega me ei tunnusta üksnes persoone, vaid toome pildile ka kogu meie väikese linna ja valla. Heidi Purga, Are Altraja, Alar Kolk või miks mitte ka Erika Salumäe võiksid meile jagada oma mälestusi Elvast ning anda soovitusi, kuidas Elvat veelgi paremaks muuta. Häid raamatuid elvalastest on juba kirjutatud, aga tänapäeval ei pruugi raamat väga paljude lugejateni jõuda. Pealegi mõni pilt ja elav sõna kaalub teinekord nii mõnegi mahuka köite isegi üle.
Asja tehniline teostus ei ole keeruline, samas sihtgrupp on kasvanud üle Elva piiride, mis vajab palju iseseisvat ettevalmistustööd. Elva “täievolilisi ja erakorralisi saadikuid”, kes endiselt kodurahva elu vastu suurt huvi tunnevad, on laias maailmas juba väga palju.

Kui soovid sel teemal minuga kaasa mõelda, kirjuta: marttimuttik@gmail.com

Sildid
Näita rohkem
PUHAS PESU, PUHAS RÕÕM!

Sarnased artiklid

Vaata veel lisaks

Close
X